اسکلت بتنیخدمات حفر چاهگودبرداری

کیسینگ شمع چیست؟ شماره تلفن پیمانکار کیسینگ شمع در تهران

کیسینگ شمع، در اجرای بعضی از پروژه های ساخت و ساز، ضروری است، در این مطلب می خوانید که کیسینگ شمع چیست، چرا و چگونه انجام می شود. پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله با “خونه سازها” همراه باشید و سوالات خود را درباره کیسینگ شمع در بخش دیدگاه ها مطرح کرده و یا با شماره تلفن مندرج در همین صفحه تماس حاصل فرمایید.

کیسینگ شمع چیست؟

بستر ساخت بعضی از سازه ها و ساختمان، خاک پایداری ندارند و با مشکل تراکم پذیری لایه های سطحی زمین مواجه هستند، این در حالی است که در عمق های پایین‌تر لایه های زیرین دارای مقاومت خوبی می باشند. به همین دلیل لازم است از روش هایی برای افزایش مقاومت سطوح بالایی خاک استفاده کرد. کیسینگ شمع یک روش مؤثر برای افزایش باربری خاک است و نیرو را در لایه های بالایی دریافت کرده و به لایه های مقاوم پایینی انتقال می دهد؛ به این نوع از پی، شمع گویند.

دریافت چک لیست ایمنی چاه

برای حفاری ایمن چاه چه برنامه ای دارید؟ به منظور حفظ سلامت و جان کارکنان، چک لیست ۱۶ مرحله ای آماده کرده ایم. با دریافت و اجرای آن از کارگاه ایمنی داشته باشید. ​

امروزه طراحی و ساخت سازه ها با کمک تکنولوژی، بسیار پیشرفت کرده و ساخت ساختمان های سنگین در مساحت کم، زیر گذر ها و پل ها نیاز به استفاده از فونداسیون های شمعی و کیسینگ شمع دارند.

انتقال بار از شمع به خاک می تواند از نوک، مقاومت اصطکاکی جداره، مقاومت خمشی یا به صورت ترکیبی از این موارد انجام شود. شمع ها از نظر جنس، به انواع مختلف تقسیم می شوند. جنس شمع می تواند از نوع فولادی، چوبی، بتنی یا مرکب باشد؛ هر جنس کاربرد خاصی دارد.

 انتخاب جنس شمع برای کیسینگ، بستگی به نوع خاک و میزان باربری مورد نیاز برای اجرای پروژه دارد. پرکاربردترین انواع شمع، شمع های بتنی مسلح هستند، شمع های بتنی نیز بع سه دسته مجزا زیر تقسیم می شوند.

  • ۱- شمع بتنی پیش ساخته
  • ۲- شمع بتنی پیش ساخته پیش تنیده
  • ۳- شمع بتنی درجاریز

لازم به ذکر است که شمع بتنی درجاریز در اجرای مرحله کیسینگ شمع، به علت مزیت هایی که دارد، در مقایسه با دیگر انواع شمع، کاربرد بیشتری دارد. در این نوع شمع به طور معمول از میلگردهای طولی و عرضی استفاده می شود که به طور چشمگیری موجب افزایش باربری خاک شده و اثر مطلوبی در تحمل بارهای جانبی دارد. مقطع شمع ها غالبا ثابت بوده ولی در بعضی موارد ممکن است برای کاربری بیشتر در قسمت تحتانی عریض شده باشد.

کیسینگ شمع

چه زمانی کیسینگ شمع اجرا می شود؟

در این قسمت، برای اینکه بدانید چه زمانی کیسینگ شمع اجرا می شود یا در واقع کیسینگ گذاری انجام می شود، مراحل اجرای شمع درجا را به ترتیب شرح داده ایم تا بدانید چه زمانی ضرورت کیسینگ گذاری شمع مشخص می شود. کیسینگ شمع یکی از مراحل اجرای شمع است:

۱- احداث پلتفرم حفاری :

پلاتفرم به محلی می گویند که دستگاهها و ملزومات حفاری مستقر می شوند. پلتفرم باید ضمن برخورداری از استحکام و صلبیت لازم با انجام خاکریزی و یا با استفاده از مصالح طبیعی که در دسترس است ساخته می شود. لازم است که سطح پلتفرم در اندازه کامپکت ترافیک ۸۵ درصد متراکم شود تا به این ترتیب، صلبیت کافی برای انجام عملیات ایجاد شود.

۲- استقرار دستگاه حفاری :

لازم است دستگاه دقیقا در محل پلتفرم حفاری مستقر شوند، برای این کار به درستی انجام شود، نقاط مورد نظر علامت گذاری می شوند. از دیگر اقداماتی که لازم است انجام شود این است که در ضمن کنترل تراز که محدود به تراز نمودن شاسی نسبت به پلتفرم است، روتاری نسبت به جرثقیل، تراز و قائم باشد. تراز بودن روتاری و شاغول بودن مته حفاری نسبت به نقطه حفاری ضروری است.

۳- استفاده از بنتونیت در حفاری :

استفاده از بنتونیت در حفاری برای جلوگیری از ریزش خاک های سست در چاه است. هنگام اجرای عملیات حفاری از دوغاب بنتونیت استفاده می شود تا از ریزش خاک دیواره چاه جلوگیری شود. دوغاب بنتونیت از ترکیب آب و بنتونیت ساخته می شود و با افزایش فشار هیدرواستاتیک به دیوارهای چاه، مانع از ریزش آن می شود.

البته لازم است بدانید که در مواردی نیز امکان استفاده از بنتونیت وجود ندارد، زمانی که ساختار زمین دانه درشت غیر چسبنده باشد نمی توان از این روش استفاده کرد. همچنین وجود بولدر و سنگ ریشه دار باعث انحراف ترپان یا باکت از مسیر حفاری می شود و اگر ساختار زمین با وجود ریزدانه بودن غیر متراکم و دارای چسبندگی کم باشد نمی توان از بنتونیت استفاده کرد. البته جای نگرانی نیست و در این شرایط می توان یکی از سه روش زیر را به کار گرفت:

  • روش اول : این روش سرعت حفاری را افزایش می دهد؛ استفاده از دوغاب سیمان همراه با ماسه یک روش مؤثر برای جلوگیری از ریزش خاک دیواره چاه است. برای ساخت آن می توان دوغاب سیمان به وزن ۴۰۰ کیلوگرم در متر مکعب را با ماسه به میزان ۵۰۰ کیلوگرم در متر مکعب مخلوط کرد. این دوغاب به محیط ریزشی اضافه می شود و بعد از حدود ۳۰ دقیقه، که زمان گیرش اولیه سیمان است، حفاری ادامه پیدا می کند.
  • روش دوم: در این روش می توان بتن مگر را با مصالح ریزدانه و عیار ۷۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم در متر مکعب به محیط ریزشی اضافه کرد. با توجه به علت استفاده از بتن مگر جلوگیری از انحراف یا ریزش و کاهش هزینه بعد از گذشت ۴ تا ۱۰ ساعت حفاری، دوباره شروع می شود.
  • روش سوم: با جایگذاری کیسینگ تا عبور از لایه ریزشی یا در تمام طول شمع، می توان به طور موثری از ریزش دیواره چاه جلوگیری کرد.

کیسینگ شمع

کیسینگ گذاری شمع

زمانی که خاک بسیار ناپایدار است و لازم است برای افزایش مقاومت خاک از یک روش قوی تر استفاده کرد، کیسینگ گذاری شمع راه حل خوبی است. کیسینگ شمع برای جلوگیری از ریزش خاک در حین عملیات حفاری انجام می شود. زمانی که حفاری در لایه های ابتدایی خاک انجام می شود، اگر خاک ریزشی باشد، به دلیل نداشتن مقاومت برشی کافی خاک، دیواره چاه ریزش می کند. در این شرایط ضرورت استفاده از کیسینگ (غلاف) مشخص می شود.

مزیت استفاده از کیسینگ شمع این است که علاوه بر جلوگیری از ریزش خاک دیواره چاه، مانع از تراوش آب ­های زیرزمینی به داخل چاه می­ شود. اگر خاک محل حفاری بسیار سست باشد نیاز به کوبیدن کیسینگ وجود دارد برای این کار می توان از چکش شمع کوب استفاده کرد. توجه داشته باشید که اگر خاک مقاومت برشی کافی را داشته باشد می توان تا نقطه مورد نظر حفاری کرد و سپس عملیات کیسینگ گذاری انجام شود؛ ادامه حفاری از داخل کیسینگ انجام می شود، توجه داشته باشید که کیسینگ شمع در نهایت خارج می شود و در همین صفحه نحوه خارج کردن کیسینگ شمع را نیز توضیح داده ایم.

آرماتور گذاری و نصب قفس :

زمانی نوبت به آرماتور گذاری و نصب قفس می رسد که احتمال دارد شمع تحت اثر نیروی کششی یا خمشی و یا تنش برشی قرار گیرند، در این شرایط لازم است از آرماتورهای طولی و عرضی استفاده کرد. به طور معمول قطر میلگردهای طولی بین ۱۶ تا ۳۲ میلیمتر و قطر میلگردهای عرضی بین ۸ تا ۱۶ میلیمتر می باشد. می توان میلگردهای عرضی را به دو صورت تنگ و مارپیچ (spiral) اجرا کرد.

قفس های ساخته شده با استفاده از جرثقیل به نزدیکی محل اجرای شمع منتقل می شوند. طول یک آرماتور محدود است و مشکلات اجرایی برای ایجاد قفس های بلند نیاز به اتصال قفس ها را ایجاد می کند. لازم است اتصال قفس ها به گونه ای باشد که انتقال نیرو از قفس بالایی به قفس پایینی به خوبی انجام شود. برای این کار لازم است همپوشانی کافی وجود داشته باشد.

آرماتور

لوله گذاری و بتن ریزی  :

بعد از کیسینگ شمع و پایدار شدن خاک، آرماتورگذاری و نصب قفسه انجام می شود، سپس نوبت به لوله گذاری و بتن ریزی می رسد، برای اینکار ابتدا یک لوله با جرثقیل بلند شده و با جک در دهانه چاه کنترل می شود. سپس لوله بعدی به محل منتقل شده و به لوله قبلی پیچ می شود. این عملیات تا رسیدن به عمق مورد نیاز ادامه پیدا می کند. قیف بر روی لوله ترمی اول بسته می شود و عملیات بتن ریزی با تراک انجام می شود. عملیات بتن ریزی تا خارج شدن کامل لجن ها و بتن کثیف (بتن آلوده به بنتونیت) ادامه پیدا می کند.

خارج کردن کیسینگ :

آخرین مرحله از عملیات حفاری، خارج کردن کیسینگ از داخل شمع است. برای خارج کردن کیسینگ شمع، لازم است این کار به گونه ای انجام شود که امکان جابجایی بتن تازه با خاک وجود نداشته باشد. اگر امکان جابجایی کیسینگ ضمن بتن ریزی وجود داشته باشد، بهتر است کیسینگ از شمع خارج شود. بعد از اتمام بتن ریزی، لازم است حتما سطح روی بتن تا هفت روز خیس نگه داشته می شود و اقدامات مورد نیاز برای خیس نگه داشتن، انجام شود.

پیمانکار کیسینگ شمع در تهران

تیم خونه سازها، پیمانکار کیسینگ شمع در تهران است و آماده همکاری برای اجرای تمامی مراحل شمع درجا و کیسینگ شمع با کارفرمایان و مدیران پروژه های ساختمانی و سازه های بزرگ و کوچک است. پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از شرایط همکاری، استعلام قیمت کیسینگ گذاری و اجرای تمام مراحل شمع گذاری و شمع درجا با کارشناسان خونه سازها تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

برای حفر چاه ایمن چه برنامه ای دارید؟

به منظور حفظ سلامت و جان کارکنان، چک لیست 16 مرحله ای آماده کرده ایم.

با دریافت آن و اجرا از خطرات در ایمن باشید.

تماس فقط تهران